Najčešća pitanja i odgovori

Šta je to YT2 Remote?

YT2 Remote je web aplikacija za daljinsko upravljanje bežičnim putem i emitovanje u televizijskom formatu video spotova sa Jutjuba (YouTube), popularnog web sajta za deljenje video sadržaja. Cilj ovog programskog alata jeste da korisnicima pomogne da na lak i udoban način pronalaze, gledaju i daljinski kontrolišu omiljeni YouTube sadržaj, takoreći iz fotelje, koristeći svoj mobilni uređaj kao daljinski upravljač.

  • Na uređaju koji koristite kao daljinski upravljač i na kome ćete da pretražujete YouTube spotove (mobilni telefon, tablet, iPad, računar) molimo kliknite na OVAJ LINK
  • Na uređaju na kome nameravate da gledate izabrane video spotove (računar, Smart TV) molimo kliknite na OVAJ LINK
* Takođe pročitajte: DETALJNO, KORAK PO KORAK OBJAŠNJENJE KAKO SE KORISTI YT REMOTE

Da li YT2 Remote zahteva instalaciju i koliku memoriju i prostor na hard disku zauzima?

YT2 Remote se pokreće kao web sajt iz bilo kog web browsera, ne zahteva instalaciju i ne zauzima nikakvu predefinisanu memoriju niti prostor na hard disku. Korisnici ne moraju da brinu da li će aplikacija da zauzme previše prostora u memoriji i da li će neku drugu morati da obrišu, da bi koristili ovu. Sve se obavlja iz web browsera, koji je već instaliran na Vašim telefonima, odnosno računarima i televizorima.

Na kojim uređajima i u kojim operativnim sistemima YT2 Remote može da radi?

Ne postoje ograničanja. YT2 Remote radi u svim web browserima (Chrome, Firefox, Edge, Opera...), u svim operativnim sistemima (Windows, Mac OS, iOS, Android, Linux...) i na svim uređajima (PC, Macintosh, mobilni telefoni, tableti...). Ideja je da se video spotovi sa Jutjuba biraju i da se njima upravlja sa mobilnog uređaja veličine daljinskog upravljača, a da se spotovi prikazuju na velikom ekranu, kao što je Smart televizor ili računar. Spotovima može da se upravlja i sa računara, a mogu da se prikazuju i na malim ekranima mobilnog telefona ili tableta, ukoliko se za tako nešto ukaže potreba.

Da li su potrebni kablovi i adapteri za povezivanje mobilnog uređaja sa računarem ili TV-om?

Ne. Ova daljinska kontrola je u potpunosti bežična i nikakvi dodatni kablovi ili adapteri nisu potrebni. YT2 Remote omogućava više kontrole nad udaljenim uređajem nego što biste običnim preslikavanjem ekrana Android ili iPhone telefona mogli da dobijete.

Koji su preduslovi za korišćenje YT2 Remote aplikacije?

Iz bezbednosnih razloga, uređaj sa koga obavljate pretragu spotova (npr. telefon ili tablet) mora da bude u istoj mreži sa uređajem na kome se prikazuje video (npr. Smart televizor), odnosno, da dele istu IP adresu i isti ruter. Vodite računa da kada gledate spot na računaru ili Smart TV-u uvek bude aktivna stranica https://ivartv.com/tv_rs.php, jer jedino tako YT plejer može da upravlja spotovima u svojstvu daljinskog upravljača. Ukoliko odete na YouTube, morate da se vratite nazad na https://ivartv.com/tv_rs.php kako biste upravljali narednim izabranim video spotom. Toplo preporučujemo da dodate našu besplatnu ekstenziju u svoj Google Chrome pregledač tako da možete da prelistavate internet stranice uz pomoć daljinskog, bez da ustajete sa stolice. Pojedine karakteristike aplikacije mogu da se aktiviraju jedino sa dodatkom naše besplatne ekstenzije u Vaš Chrome.

Kako se pokreće i koristi YT2 Remote?

Aplikacija se sastoji iz dva dela. Jedan deo je namenjen Smart televizorima i računarima, dakle, uređajima sa većim ekranima gde se prikazuju spotovi, dok je drugi deo namenjen mobilnim telefonima i tabletima, odnosno manjim uređajima koji mogu da posluže kao daljinski upravljači. Na uređaju gde će se gledati spotovi otvori se stranica TV_RS.PHP, dok se na "daljinskom upravljaču" otvori stranica za pretragu spotova na Jutjubu (SEARCH_RS.PHP). Nakon par sekundi pojaviće se rezultati pretrage - svaki video je predstavljen pomoću slike (thumbnail) i naslova. Ukoliko se klikne na sliku, otvoriće se video u režimu celog ekrana (full-screen mode), dok se klikom na naslov odlazi direktno na Jutjub. U zavisnosti od toga da li želite samo da gledate video ili želite da vidite i drugi sadržaj (recimo, komentare), izabraćete jednu od ove dve opcije.

Da li je moguće kreiranje plejliste video spotova?

Da. Svaki od ponuđenih rezultata pretrage može da se ubaci u plejlistu, a i da se izbaci iz nje. Velika prednost naše aplikacije je što spotovi mogu da se biraju i dok traje prikazivanje, bez da se bilo šta prekida ili da se remeti režim celog ekrana.

Kako funkcioniše YT2 Remote plejer?

YT2 Remote plejer se koristi jedino u slučaju da prethodno kliknete na sliku, odnosno, da video gledate u režimu celog ekrana na sajtu ivartv.com. Ne može da se koristi za gledanje video spotova na YouTube.com, jer YT2 Remote ne može da kontroliše gledanje spotova na drugim sajtovima, osim na ivartv.com. Dostupne su opcije "play", "pause", "mute", "replay", "close", kao i "prethodni" ("previous"), odnosno "sledeći" ("next") video za gledanje, ukoliko je pokrenuta plejlista. Napomenimo da smo namerno izostavili opciju za podešavanje jačine tona ("volume"), jer ona ne funkcioniše u svim web browserima - za ovako nešto mora da se koristi "obični" daljinski upravljač, što verujemo da nije nikakav problem. Slična stvar je i sa opcijom potpunog utišavanja tona ("mute"), ali smo je, ipak, ostavili.

Koje su glavne tehničke prednosti YT2 Remote aplikacije?

Lakoća upravljanja, brzina, raspoloživost i miniumum tehničkih zahteva.

Da li ima eventualnih problema prilikom rada?

Za sada, susreli smo se samo sa jednim problemom, ali on se više tiče uređaja kome se emituju spotovi i to Smart televizora, pre svega. Naime, ukoliko se emituje više spotova jedan za drugim, dešava se da se web browser "zaguši" i počne da usporava. Najbolje je da se posle nekoliko emitovanja browser resetuje, i tako "oporavi". Ukoliko spotove gledate preko računara, ovaj problem verovatno nećete imati tako često, a ako se i desi, obrišite keširane slike i datoteke. Ovo je nešto što ionako treba uraditi s vremena na vreme.

U čemu je prednost Premium korišćenja?

Ukoliko niste registrovani kao Premium korisnik, možete da gledate najviše 3 spota. Dakle, aplikacija onda radi više kao demo prikaz. Sa druge strane, za Premium korisnike nema nikakvih ograničenja. Da biste postali Premium korisnik, molimo uplatite $4 (tj. 400 dinara, jednokratno - na ovaj način Vi pomažete i naš trud i rad) i mi ćemo potom otvoriti nalog sa Vašim korisničkim imenom i lozinkom, koje ćete koristiti prilikom prijavljivanja na servis. Nakon toga, verujemo da nećete imati nikakvih problema sa korišćenjem aplikacije, a ako se i desi da imate, tu smo da pomognemo.

Copyright © VIDYPS 79 d.o.o.